Jdi na obsah Jdi na menu
 


Miley Cyrus

Povolání: Herečka, zpěvačka, textařka
Věk:
18
Datum narození:
23. 11.1992
Místo narození:
Nashville, Tennessee, USA
Znamení:
Střelec   
Výška:
165 cm

 

 

 

ŽivotopisUpravit životopis

Miley Ray Cyrus, rodným jménem Destiny Hope Cyrus, je americká herečka, zpěvačka a textařka. Známá je především díky své roli Miley Stewart alias Hannah Montana v americkém televizním pořadu Hannah Montana, který vysílá televize Disney Channel.

Miley Cyrus se narodila v Nashville ve státě Tennessee a je dcerou Leticie Tish a country zpěváka Billyho Ray Cyruse. Má dva nevlastní bratry - Christophera Codyho a Trace Cyruse, dále má nevlastní sestru Brandi, mladšího bratra Braisona a mladší sestru Noah, která je také herečkou. Navštěvovala střední školu Heritage Middle School a byla zde roztleskávačkou. Vyrůstala na farmě svých rodičů kousek od Nashville.

O herectví se Miley Cyrus začala zajímat ve svých 9-ti letech, kdy se svojí
rodinou dočasně bydleli v Torontu v Kanadě. Na televizních obrazovkách se poprvé objevila v televizním seriálu jejího otce zvaném „Doc“, kde hrála dívku Kylie. V roce 2003 si zahrála v úspěšném filmu Big Fish (Velká Ryba) od Tima Burtona. Největší zlom její kariéry nastal, když vyhrála casting na hlavní postavu v sitcomu Hannah Montana. Podle viceprezidenta Disney Garyho Marshe, byla Miley Cyrus do role obsazena díky své energické povaze.

24. října 2006 vydalo Walt Disney Records první soundtrack k pořadu Hannah Montana. Tento soundtrack obsahoval 8 songů, které v pořadu zazpívala Miley Cyrus v roli Hannah Montany. 26. Června 2007, přesně 8 měsíců po vydání prvního soundtracku, vydává Miley Cyrus dvojalbum nazvané „Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus“. První CD sloužilo jako soundtrack k seriálu Hannah Montana a druhé bylo jejím debutním sólovým albem. Sama si napsala 8 z 10 písniček na tomto albu. Song „See You Again“ se
stal její první písničkou, která se umístila v top 10 v hitparádě Billboard Hot 100.

O
rok později vydává Miley Cyrus své druhé album Breakout. Tato deska je prvním albem Miley Cyrus, která nemá žádnou spojitost se sitcomem Hannah Montana. Singl „7 Things“ se stal jejím nejúspěšnějším hitparádovým singlem, na který je Miley velice pyšná a sama si singl složila. Také song Fly on The Wall (Moucha na zdi) má Miley velice ráda.

18. Října 2007 se vydala na tour jako Hannah Montana. Tour odstartovala v St. Louis, Missouri a kvůli obrovskému zájmu byla prodloužena až do 31. Ledna 2008. Počet vystoupení tak dosáhl neuvěřitelného čísla 69. 14. Září 2008 vystoupila s několika ostatními umělci v Gibson Amphitheatre, Universal City, Kalifornie na benefičním koncertu, jehož výtěžek šel na výzkum rakoviny.

Podle časopisu Parade a US Weekly si Miley Cyrus vydělala v roce 2007 krásných 18,2 milionů.

V rozhovoru pro noviny USA Today uvedla, že víra v Boha je hlavní věc a že právě díky Bohu pracuje v Hollywoodu. V rozhovoru pro časopis Parade dodala, že se svojí
rodinou chodí pravidelně do kostela.

V červnu 2009 se konečně u nás v kinech objeví film "
Hannah Montana: The Movie". Miley bude muset udělat životní rozhodnutí a určitě se i zasmějete. Je to zas něco nového a v Americe to má veliký úspěch.

Miley byla už i v Bílém domě na přání Obamových dcer.

Miley trpí hypoglykémií (vážnou chorobou podobnou cukrovce), podobně jako
Nick Jonas, ovšem ten má cukrovku.

Miley vydala v roce 2009 knihu "Miles to go", která pojednává o jejím životě na základní škole, o vztazích s rodinou, jak se dostala do role
Hannah Montany a nejdůležitějších okamžicích jejího života.

V roce 2009 se Miley vydala na světové turné "Wonder tour", kde prezentuje mimo písniček z předchozích alb i písničky z jejího nového alba "Time of our lives"


 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář